Dalton

Dalton Rotterdam Palmentuin is een Daltonschool. Dit betekent dat we jou in een overzichtelijke omgeving willen leren om zelfstandig te functioneren en samen te werken. Je leert je eigen keuzes maken, hierop terug te kijken en hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Wij zijn trots te kunnen vermelden dat onze school een officieel certificaat heeft ontvangen van de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV).

Iedereen is uniek, dus jij ook. Daar hebben we aandacht voor. Ons onderwijs is erop gericht het allerbeste uit je te halen. Jouw passies, aanleg en plek in de groep staan hierin centraal. Naast zelfstandig werken, reflecteren en verantwoordelijkheid dragen voor de keuzes die je maakt, leer je ook op een prettige manier samenwerken met anderen. 

Onze school werkt al vele jaren volgens het Dalton-principe. Begin 2021 hebben we het officiële Dalton-certificaat ontvangen, daar zijn we super trots op. Volgens de beoordelende Dalton-commissie is één van de typerende eigenschappen van ons onderwijs dat leerlingen gevoel van verantwoordelijkheid krijgen voor het eigen leerproces. Hoe dat gaat? Zo gebruik je als leerling bijvoorbeeld Studiewijzers en Daltonkaarten om je leerdoelen te bedenken en een planning te maken. Je leert ook te kijken naar hoe het gaat en hoe het beter kan. In voortgangsgesprekken helpen we je daarbij. Elke dag heb je een Dalton-uur. Je kunt dan aan de slag met je opdrachten, huiswerk of krijgt extra begeleiding in een vak waar je meer hulp bij nodig hebt.

Hier maak jij het verschil!

Eigenheid, doorzetter, nieuwsgierigheid, diversiteit en talent!