PT010 – Theater en Dans behaalt Dalton-certificering voor uniek On Stage en Off Stage onderwijs voor vmbo/mavo

Persbericht, 21 februari 2021 - Het in het Rotterdamse IJsselmonde gevestigde PT010 – Theater en Dans blijkt in al haar kleinschaligheid, een school van formaat te zijn als het gaat om vernieuwing en teamgeest. Op woensdag 16 februari jl. erkende de visitatiecommissie van de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV) de effectieve onderwijsaanpak met een officieel Dalton-certificaat.

 

Gouden greep

Hierin ziet het trotse team de kroon op het werk. Het onderwijsconcept bestaat uit een uitgedacht programma waarbij leerlingen On Stage (o.a. dans, spel) of Off Stage vakken (o.a. decor, licht- en geluidtechniek, events organiseren), volgen en aan de hand van de beproefde Daltonaanpak worden begeleid richting diploma. Locatiedirecteur Aad van der Sluijs: “De theater- en danswereld spreekt veel leerlingen tot de verbeelding, of ze nu graag op een podium in de spotlights staan of liever achter de schermen bezig zijn. Leerlingen kunnen er hun energie en creativiteit in kwijt. Zij ontwikkelen zich zelfstandig én samen. Tegelijkertijd is er de Daltonsystematiek, waar we al jaren ervaring mee hebben. Die combinatie blijkt een gouden greep, en hoort ook echt bij onze school.”

 

Verantwoordelijkheid

Eén van de typerende eigenschappen van het onderwijs op PT010 – Theater en Dans is het stimuleren van het gevoel van verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces bij de leerlingen. Studiewijzers en Daltonkaarten helpen de leerlingen bij het formuleren van hun leerdoelen en het maken van een planning. In voortgangsgesprekken reflecteren leerlingen op de eigen voortgang. Zo heeft de Daltonvisitatiecommissie het gehele scala aan ‘instrumenten’ beoordeeld en bleek zij onder de indruk van de manier waarop deze elkaar aanvullen.

 

Brugklasser aan het woord

Ook eerstejaars leerling Sophie is enthousiast over haar school: “We doen veel verschillende dingen. De dans- en theaterlessen zijn echt heel erg leuk. En ook de lessen over ‘achter de schermen’. Maar ook robotica vind ik echt heel interessant. Dus zeker een aanrader voor leerlingen die nu in groep 8 zitten en hun school nog moeten kiezen.” Klik hier om het hele interview met Sophie te lezen

 

Langskomen? Dat kan!

Klik hier om de open dagen pagina te openen en meld je snel aan.

 

 

Meer weten over de PT010-aanpak en over de manier waarop leerlingen zich ontwikkelen volgens het Dalton principe? Maak een afspraak voor een gesprek met individuele rondleiding.