Dit zijn wij

Dalton Rotterdam Palmentuin in het kort:

  • Een kleine, fijne Dalton-school in IJsselmonde
  • Toffe gastlessen, bijzondere keuzevakken en van alles te ontdekken in ons Urban Lab
  • Een betrokken onderwijsteam, met enthousiaste en ervaren mensen
  • Zelfstandigheid én samenwerken worden allebei gestimuleerd

Wij zijn Dalton Rotterdam Palmentuin. Een middelbare school voor vmbo (kader), mavo en havo (onderbouw).

Maak het verschil!

Zit je op Dalton Rotterdam Palmentuin, dan maak je het verschil. We zijn een school voor nieuwsgierige leerlingen, met lef en vol energie. Hier mag je fouten maken, experimenteren. Samen met andere leuke, jonge mensen zoals jij.

Bij Dalton Rotterdam Palmentuin krijg je de keuzevrijheid die je nodig hebt om je te ontwikkelen. Weet jij al precies wat je wilt? Mooi meegenomen! Wil jij je nog niet vastleggen en houd jij je opties open? Ook dan kun je bij ons alle kanten op.

Op Dalton Rotterdam Palmentuin sta jij aan het roer van jouw toekomst. Kies voor design, coderen of dans en experimenteer iedere week in het Urban Lab. Het Urban Lab staat voor ontdekken en spelenderwijs leren. Het gehele schooljaar kies je iedere periode wat jij wil: een activiteit die jij leuk vindt, zoals bijvoorbeeld: robotica, koken, sport, programmeren, schaken, dans. Binnen de vertrouwde setting van onze school bouw je je talenten en interesses steeds verder uit. Met al jouw ervaringen en kennis maak jij nu én straks het verschil.

Dalton

Iedereen is uniek, dus jij ook. Daar hebben we aandacht voor. Ons onderwijs is erop gericht het allerbeste uit je te halen. Jouw passies, aanleg en plek in de groep staan hierin centraal. Naast zelfstandig werken, reflecteren en verantwoordelijkheid dragen voor de keuzes die je maakt, leer je ook op een prettige manier samenwerken met anderen. 

Hoe jouw schooldag is ingedeeld is altijd helder. We bieden jou een voorspelbare structuur, waarbinnen jij de vrijheid hebt om ondernemend te zijn. We stimuleren je om initiatief te nemen, te spelen en te experimenteren. En fouten of vergissingen maken mag, want we weten dat als je iets ervaart, het ook gemakkelijker blijft hangen. Soms zul je niet eens doorhebben dat je aan het leren bent!

Onze school werkt al vele jaren volgens het Dalton-principe. Maar begin 2021 hebben we het officiële Dalton-certificaat ontvangen, daar zijn we super trots op. Volgens de beoordelende Dalton-commissie is één van de typerende eigenschappen van ons onderwijs dat leerlingen gevoel van verantwoordelijkheid krijgen voor het eigen leerproces. Hoe dat gaat? Zo gebruik je als leerling bijvoorbeeld Studiewijzers en Daltonkaarten om je leerdoelen te bedenken en een planning te maken. Je leert ook te kijken naar hoe het gaat en hoe het beter kan. In voortgangsgesprekken helpen we je daarbij. Elke dag heb je een Dalton-uur. Je kunt dan aan de slag met je opdrachten, huiswerk of krijgt extra begeleiding in een vak waar je meer hulp bij nodig hebt.

Onderwijskwaliteit

Dalton Rotterdam Palmentuin staat bekend om goede kwaliteit van het onderwijs. Dat zie je onder andere terug in het slagingspercentage. Het schoolteam bestaat uit vakbekwame mensen die niets liever doen dan je stap voor stap te begeleiden richting diploma.

Vanaf schooljaar 2023-2024 kun je op onze school ook terecht met een havo-schooladvies. Je doet dan bij ons de eerste drie jaar havo (in een brede brugklas) en stroomt daarna zó in bijvoorbeeld het Montfort College of De Havo Rotterdam . Daar kun je vervolgens in twee jaar je havodiploma behalen. 

 

Kennismaken


Ben je benieuwd naar onze school en wil je langskomen om kennis te maken? Kom naar één van onze Open Dagen of Open Lesmiddagen. Klik hier voor data en tijden.